Gemeente Westland

Werken voor Westland

Werken voor Westland

Westlanders zijn wat je noemt ‘gewoon’. Een nuchter volkje. Niet teveel praten, maar aanpakken. Westlanders zijn geen luchtfietsers, maar doeners. Altijd al geweest. Maar dat ‘gewone’ heeft inmiddels wel een paar bijzondere dingen opgeleverd. Dat doenerige heeft bijvoorbeeld van de Westlandse tuinbouwsector de meest innovatieve ter wereld gemaakt. En die aanpakkersmentaliteit heeft er voor gezorgd dat ze de vijfde economie van Nederland zijn. Dat stelt ze ook voor uitdagingen. Ze moeten in Westland op allerlei vlakken keuzes maken en een nieuwe balans vinden.

Een nieuwe balans tussen die groeiende economie en de leefbaarheid voor de inwoners. Een nieuwe balans tussen bereikbaarheid en een gezond leefmilieu. Een nieuwe balans tussen investeren in de ontwikkeling van mensen en zorgen voor degenen die moeilijk mee kunnen komen. En een nieuwe balans tussen ‘ons kent ons’ en een groeiend inwonertal.

Als je werkt bij Gemeente Westland moet je met die uitdagingen om kunnen gaan. Dat vraagt om flexibiliteit en oog hebben voor een veranderende samenleving. Het vraagt om mee willen groeien met de inwoners en de bedrijven van onze gemeente, en de kansen benutten van technologische vernieuwing. Maar het vraagt ook om aandacht voor het welzijn van alle Westlanders. Het vraagt vooral om mensen die niet denken in problemen maar in oplossingen.

Als jij zo iemand bent, dan vind je dat zelf waarschijnlijk heel gewoon. En precies dát maakt dat je je bij ons op je plek zult voelen.